Producem uși de interior: Filomuro, Glisante, Clasice.
Categorii Produse

Intrebari & Raspunsuri

Achizitionare

Nu, Eclisse nu dispune de un canal de vanzare directa, dar se foloseste deo retea de Revanzatori Autorizati raspanditi in teritoriu.

 

Pentru a gasi Revanzator-ul Autorizat cel mai apropiat, te invitam sa sunila Bogdan MANOLE, Director Tehnic Eclisse Romania: 0722.27.00.47.

 

Pentru a primi asistenta si a cumpara accesorii sau piese de schimb,adresati-va Revanzator-ului Autorizat cel mai apropiat.

 

Pentru a afla preturile sistemelor Eclisse, adresati-va Revanzator-ilorAutorizati.

 

Sistemele Eclisse pentru glisarea usilor au un pret superior mediei depiata, deoarece structura metalica foloseste cu aproximativ 30% mai multa tabla,fata de concurenta. Consideram ca robustetea este o cerinta fundamentala pentruo structura de glisare a usii, o necesitate pentru care clientul este dispus saplateasca un pret mai mare.

 

Timpul de livrare variaza in functie de modele, de distributia teritorialaa Revanzator-ilor si de stocurile disponibile in depozitele acestora. Pentru oinformatie exacta, te invitam sa te adresezi direct Revanzator-ului celui maiapropiat.

 

Eclisse a fost prima companie care a propus pietii sistemul de glisarepentru usi curbe. Modelul se numeste Circular, iar producerea sa practicartizanala, permite realizarea unor modele extrem de personalizate, infunctie de exigentele fiecarui client.

 

In mod normal, pe piata, pot fi gasite structuri metalice care gazduiesc usileglisante standard, disponibile pe piata.

Eclisse propune sisteme de glisare care acopera o gama variata dedimensiuni. In catalog avem modele care pot fi introduse in compartimente cuincastrari minime (incepand de la 1 metru), fie apte saacopere deschideri extra-largi (pana la 4,70 metri). Robustetea structurala,tipica structurilor metalice Eclisse, este ridicata pentru a asigura siguranta golurilorde trecere de 1500 x 2900 mm pe fiecare latura de usa.

In functie de proiect, tehnicienii nostri pot desena si structuri metalicela cerere.

Asistenta & garantie

Eclisse extinde la 12 ani acoperirea perioadei de garantie cu referire la:

  • parti metalice ale structurii metalice din otel zincat;
  • functionalitate si glisare pentru kit-urile carucioarelor de glisare;
  • integritatea sinei realizata din tabla de aluminiu 6060 anodizat (10µm).
  • pentru o aprofundare in ceea ce priveste garantia Eclisse, acceseazasectiunea Inovatie.

Fisele tehnice pot fi descarcate din sectiunea Download, accesibila directdin home page.

 

Cataloagele, brosurile, certificatele si alte materiale informative pot fidescarcate accesand sectiunea Download a site-ului, sau prin cerere directa laadresa de e-mail info@eclisse.ro.

Da, la cerere este posibil sacomandati structuri metalice cu masuri diferite de cele standard si necesareDvs. Pentru a vedea gama completa de masuri disponibile, accesati sectiunea „non-standard”a fiecarui articol.

Eclisse nu desfasoara activitate de supervizare si asistenta la santiere,exceptie fac anumite cazuri extraordinare.

Montare - structuri metalice pentru interior

Solutiile Eclisse sunt din ce in ce mai utilizate in lucrarile derestaurare interioara a cladirilor, deoarece sunt usor de montat si permitrecuperarea unor centimetri pretiosi. Nu exista un moment exact, deoarecemontarea nu impiedica alte lucrari, in afara de cele legate de peretele deinteres.

In prezenta unui zid din caramida deja existent, este bine sa se adopte dispozitivesimple. Dupa eliminarea usii vechi, se va indeparta cu flexul sau cu ciocanulportiunea de zid necesara incorporarii structurii metalice. In aceasta fazaeste bine sa controlati daca, in portiunea de zid care va fi eliminata, exista diverseconexiuni: cabluri electrice, instalatii hidraulice, stalpi de sustinere etc. Acumse poate regurge la montajul structurii (versiunea tencuiala), cu atentia de apune deasupra acesteia o arhitrava. La final, va fi necesar sa refinisatiintreg peretele cu tencuiala si vopsea. Tamplarul va continua montajul toculuisi pervajului. Totul poate fi realizat intr-o singura zi de lucru. Pardosealaexistenta sau incalzirea din pardoseala nu sunt afectate prin montarea unuisistem Eclisse.

Daca nu se doreste demolarea si este posibila largirea grosimii perete, sepoate aplica in spatele peretelui existent, un sistem glisant pentrugips-carton, acoperindu-l apoi cu placile adecvate.

Modelul Luce este sistemul care permite montarea unei usi glisante impreunacu aparataj terminal: intrerupatoare; termostate; prize electrice, de telefoniesau date (internet).

 

Spatiul gol aflat intre usa si podea se datoreaza unei diferente de cotaintre structura montata si pardoseala finisata. Structura a fost montata, pestecaramizi, pe pardoseala nefinisata, iar acum nivelul sau este mai inalt decatcel al pardoselii finisate. Daca s-ar regla doar usa, facand-o sa coboare panala nivelul pardoselii, aceasta nu ar mai putea sa culiseze deloc, deoarece arintalni ca si obstacol fundatia de caramida. Este un inconvenient neplacut, darnu nemaintalnit in punerea in opera, ce presupune o crestere a costurilor si a neplacerilor.

Eclisse l-a rezolvat cu ajutorul profilului inferior sub cadru. Esteposibila indepartarea cu usurinta a profilului inferior al structurii dejamontate pentru a-l readuce la cota corecta a pardoselii existente. Ulterior seactioneaza asupra suruburilor de sustinere ale usii pentru a o cobori lainaltimea corecta si pentru a obtine o glisare usoara la aproximativ 1 cm de lapardoseala.

Sistemele Eclisse sunt realizate din componente structurale si cu materialecare asigura o robustete superioara, care evita orice risc de deformare (concavasau convexa) a peretilor casetei. 16 grinzi mici orizontale asigura orezistenta crescuta la compresiile laterale si contrasteaza in mod eficienttensiunile generate de intarirea tencuielii. De asemenea, structura din tablazincata grea, deasa pana la 1.2 mm, grinda metalica superioara si in specialfatada laterala a tablei de adaos cresc rigiditatea structurii si asigura o marerezistenta.

 

Eclisse a realizat o structura speciala pre-vopsita cu trei straturi deprotectie (zincare, poliester si vopseluri epoxidice), destinate specialmediilor cu grad ridicat de umiditate: bai, saune sau piscine. Acest model afost testat si stiintific pentru a evalua rezistenta la coroziune. A fost lasattimp de 240 ore intr-o camera cu ceata salina (grad de umiditate 95% si 5%Nacl) si a trecut proba: s-a pastrat complet ne-afectata, fara sa sufere nicicea mai mica oxidare.

Solutiile Eclisse sunt intotdeauna cele mai adoptate in lucrarile de restaurareinterioara a cladirilor, deoarece sunt usor de montat si permit recuperarea decentrimetri pretiosi. In cazul peretilor din gips-carton, Eclisse a studiat o structura adecvata,usor de montat, solutia ideala pentru compartimentare spatiilor interioare. Dupa eliminarea usii vechi, se va indeparta cu flexul sau cu ciocanulportiunea de zid necesara incorporarii structurii metalice. In aceasta fazaeste bine sa controlati daca, in portiunea de zid care va fi eliminata, existadiverse conexiuni: cabluri electrice, instalatii hidraulice, stalpi desustinere etc. Acum se poate regurge la montajul structurii (versiuneatencuiala), cu atentia de a pune deasupra acesteia o arhitrava. La final, va finecesar sa refinisati intreg peretele cu tencuiala si vopsea. Tamplarul vacontinua montajul tocului si pervajului. Totul poate fi realizat intr-o singurazi de lucru. Pardoseala existenta sau incalzirea din pardoseala nu suntafectate prin montarea unui sistem Eclisse.

Pentru usi cu greutate mai mare ca cea standard, se solicita sina extractibilasi carucioarele de glisare adecvate greutatii de 120 Kg.

 

Da, toti producatorii de sisteme pentru glisare, dar si cei de usi,lucreaza cu dimesiuni standard si, prin urmare, este posibil sa alegeti dintr-ogama vasta de solutii. Singura avertizare ce trebuie luata in consideratie estegrosimea panoului de usa, mai ales atunci cand clientul decide sa puna o usa cudecupaj pentru geam. In acest caz trebuie sa luam in consideratie grosimeatotala a pervazurilor ce marginesc geamul. Este, prin urmare, important satinem cont de cota compartimentului intern. Recomandarea este aceea de a alegemai intai usa si apoi structura metalica.

 

Da, cu structurile Eclisse este posibil sa decideti sa automatizatimiscarea usilor, chiar si dupa finalizarea montajului. In acest caz, insa, sepierd aproximativ 7 cm de gol de trecere net (la un singur panou de usa), deoarecekit-ul de motorizare e pozitionat in partea din spate a sinei si, prin urmare,ocupa loc. Montarea necesita interventia unui electrician.

Da, este posibil. Baza structurii este dotata cu „aripioare” specialeperforate din tabla, care, indoite la 180° permit fixarea acesteia la podea cudibluri.

 

Structurile pentru usi glisante inlocuiesc portiunea de perete necesara canatului,de aceea trebuie sa se potriveasca perfect la tipologia peretelui. Pentruperetii din caramida, grosimile disponibile sunt 90, 108, 125 si 150 mm. Intimp ce pentru repartizarile pe gol (in mod normal se utilizeaza gips-cartonul)grosimile sunt doua si se adapteaza la structurile standard care se afla pepiata: 100 (pentru o placa de acoperire) si 125 (placa dubla). Trebuie saprecizam ca noile tendinte ii fac pe clienti sa fie tot mai atenti laperformantele termico/acustice ale locuintelor si de aceea sunt preferate totmai des peretii cu grosimi mai mari.

Siguranta

Structurile metalice de glisare de la Eclisse asigura robustete si fiabilitateusii glisante, dupa cum demonstreaza un important test de rezistenta, pe careacestea l-au trecut (Test de efractie conform normei UNI EN 1629:2000) prevazut pentru a simula lovituri accidentale, violente. Un sac mobil cu greutatea de 30kg a fost lasat sa cada ortogonal de la diferite inaltimi pe o usa glisanta cu dimensiuni de 1000 x 2100mm. Usa aramas intacta, fara sa sufere deteriorari si fara sa i se modifice functionalitate.