Istoric

Totul a inceput la sfarsitul anilor 1980, cand un atelier de dulgherie metalica, functional din 1960, se specializeaza treptat in fabricarea structurilor metalice pentru usi si geamuri. Decizia de a diversifica partial productia apartine firmei De Faveri S.R.L. si aceasta a condus catre ideea de fabricare a structurilor metalice pentru glisarea usilor – produse noi care urmau sa fie dezvoltate in serie.

Istoria incepe in mod oficial pe 10 ianuarie 1989, data la care Luigi De Faveri infiinteaza compania ECLISSE in Italia.

Proiectul antreprenorial ambitios si nelipsit de riscuri, a implicat investitii considerabile pentru a dispune de instalatii industriale avangardiste si pentru a concura pe o piata foarte selectiva.

In anii ’90, activitatea firmei ECLISSE se dezvolta prin initiativa, concepte revolutionare si angajament constant – demonstrate prin cercetare, dezvoltare, inovatie si de asemenea prin armonia echipei, implicata in realizarea angajamentului: “calitate fara compromisuri”.

Dezvoltarea continua de noi produse si proiecte, inovarea de solutii si mecanisme constructive ingenioase, precum si extinderea modelelor,  au condus la dezvoltarea progresiva si incurajatoare pe piata italiana, dar si peste hotare in: Polonia, Austria, Republica Ceha, Slovacia, Spania, Brazilia, Germania, Romania si Marea Britanie. In toate celelalte tari ECLISSE este prezentă cu distribuitori si/sau agenti.

In prezent, ECLISSE este o marca renumita, simbolul unei companii leader in domeniul sau de activitate care numara 40 filiale in lume, peste 30 de agentii de reprezentanta, 2000 de distribuitori italieni, capabili sa furnizeze 1300 sisteme pe zi.

Istoric

Etapele fundamentale

De Faveri inaugureaza Eclisse srl la Falzé di Piave, Treviso.

Aici sunt fabricate modelele: Unico, Estensione, Novanta, Telescopica si Unilaterale. In 1991 apare primul brevet: sistemul de prindere a plasei de structura metalica fara puncte de sudura (versiunea zidarie). Absenta punctelor de sudura previne coroziunea si posibile dislocari ale plasei. In acelasi an este brevetata si sina extractibila. Un an mai tarziu, Eclisse pune in practica kit-ul de gips-carton cu profile de aluminiu si suruburi.

1989 - 1995

Treviso

Eclisse inaugureaza prima filiala sub numele de Eclisse France

In 1996 firma se transfera la Pieve di Soligo, in incinta unui sediu complet dedicat acestei activitati. In acelasi an, Eclisse inaugureaza prima filiala sub numele de Eclisse France (Quimper). Extinderea si stabilitatea pe pietele internationale o duc pe Eclisse pana in Polonia. Se deschide Eclisse Polska, la Tczew. Tot in 2000, apare primul site al firmei: www.eclisse.it.

1996 - 2000

Quimper

Eclisse Wien

Reteaua de distributie se extinde pana la teritoriul austriac: este randul lui Eclisse Wien, la Viena. Dezvoltarea grupului conduce catre deschiderea Eclisse CR, la Praga in 2002. In apogeul productiei, Eclisse revolutioneaza conceptul de structura metalica si produce Luce - sistemul care permite incorporarea instalatiei electrice - si Circular, sistemul pentru glisarea usilor curbe.

2001 - 2005

Viena

Eclisse Est in Bucuresti

In 2006 se inaugureaza Eclisse Iberia, la Sant Quirze De Besora si Eclisse Slovakia la Banska Bystrica. Se comercializeaza prima versiune de structura metalica fara tocuri si pervazuri cu numele Syntesis. Un an mai tarziu, Eclisse Brasil (Vila Velia), devine prima filiala Eclisse peste ocean. In 2008 se deschide Eclisse Deutschland GmbH la Karlshöfen si anul urmator: Eclisse Est in Bucuresti (Romania).

2006 - 2009

Bucuresti

Eclissedoor - Lisabona

Istoric 2010 - prezent La 1 ianuarie 2010 Eclisse UK (Horncastle) devine distribuitor comercial Eclisse. In acelasi an, la Milano, se deschide primul showroom dedicat in totalitate sistemelor glisante Eclisse din Italia. Eclisse lanseaza EWOLUTO GLISANT, primul produs de acest gen in piata capabil sa permita prinderea pieselor de mobilier (console, polite, rafturi suspendate etc) pe peretele care gazduieste caseta de glisare. In aprilie 2011 ia nastere la Lisabona – Eclissedoor, filiala portugheza.

2010 - prezent

Lisabona